Hogueras de San Juan

09 tot 29 juni 2018

annickschouppe@hotmail.com

www.zenia.eu

San Juan

 • Midzomerfeest

  Van 09 juni tot en met 29 juni 2018
 • De tradities van Las Hogueras

  Het hoogtepunt van Las Hogueras de San Juan is natuurlijk het aansteken van de hogueras (vreugdevuren). Vroeger werden deze hogueras gebouwd uit afval en oude meubels, maar heden ten dage worden ze van hout en papier-maché gemaakt en zijn het kunstwerken, die doen denken aan de grote figuren van Las Fallas in Valencia. De nacht van 24 juni wordt vuurwerk in de vorm van een palmboom afgestoken om het begin van dit speciale deel van de festiviteiten aan te geven. Een voor een worden de hogueras aangestoken en verlichten ze de lucht boven Alicante. Vervolgens moet men volgens de traditie zeven keer om de vlammen heen springen of het water in rennen. Deze bijgelovige gebruiken geven de nacht van San Juan (Johannes de Doper) een magische sfeer. Hoewel de vuren uiteindelijk uitdoven - tegenwoordig helpt de brandweer een handje daarbij -, gaat het feest vaak nog enkele dagen en nachten door in Alicante. Vuurpijlen worden gelanceerd, ballonnen vliegen door de lucht, parades worden door de hele stad gehouden en vuurwerk verlicht de nachtlucht. Ook is er ieder jaar de Belleza del Fuego (Schoonheid van het Vuur) verkiezing, waarbij de winnares gekroond wordt tot koningin van het festival.
 • De geschiedenis van Las Hogueras

  De traditie is al eeuwenoud, maar de hogueras en bijkomende festiviteiten zoals we ze heden ten dage kennen, stammen uit 1928. De feestelijke vreugdevuren waren eerst onderdeel van een heidens landbouwritueel, dat speciaal op de langste dag van het jaar, 21 juni, gehouden werd. Later gaf de Spaanse regering een christelijke draai aan de heidense viering door het om te dopen tot een feest voor San Juan (Johannes de Doper).

www.zenia.eu annickschouppe@hotmail.com

La Zenia Beach Spanje Costa Orihuela

 • Gelijkvloers rechtover het zwembad

  Privé-verhuur rechtstreeks van eigenaar. Deze mooie vakantieverblijven rechtover het zwembad zijn ideaal voor gezinnen met kinderen en kleine groepen vrienden of familie. Elke gelijkvloers biedt plaats aan 2 x 4 personen. Voordeel van de gelijkvloers er zijn 2 grote terrassen altijd zon of schaduw aanwezig, dit heb je niet op een appartement dat op een verdieping ligt. Buiten eten mogelijk. Tuinsofa en ligzetels aanwezig. Ideale ligging op 150m van een groot openlucht shoppingcenter met veel shops, restaurants en bars en op wandelafstand van de kust. Ideale uitvalsbasis om de streek te verkennen. Hou je van zon, zee, strand, mooie natuur, shoppen tot 23 uur, culinair genieten, luxe, sport, ontspanning, cultuur en Spaanse tradities dan verwelkomen we jou graag in ons vakantie verblijf.

www.zenia.eu annickschouppe@hotmail.com

La Zenia Beach Spanje Costa Orihuela

 • Ideale ligging.

  Ideale uitvalsbasis om de vele culturele steden in de nabije omgeving te bezoeken.
 • Zenia Boulevard

  Gelegen op 150m van groot openlucht shoppingcenter
 • Mooie Zandstranden

  Op wandelafstand van het strand. Stranden beloont met de blauwe vlag om te voldoen aan een aantal kwaliteits­eisen: landschappelijke schoonheid, hygiëne, dienstver­l­e­ning, milieu enz.

Op zonvakantie in september, oktober of november.

 • Op zonvakantie in september, oktober of november.

  Een vakantie naar de zon is ook tijdens de maanden september oktober en november nog goed mogelijk in La Zenia Beach! La Zenia is een najaarszonbestemming waar de zon nog volop schijnt en het nog heerlijk warm is, ook het zwembadwater blijft aangenaam. Mogen we jullie verwelkomen voor een aangename vakantie in september, oktober of november? Ideale periode ook om te genieten van de vele culturele uitstappen in de onmiddellijke omgeving zoals Cartagena, Elche, Orihuela, Murcia, Alicante… Wist je dat het zonlicht de aanmaak van serotonine of het gelukshormoon bevordert. Dit hormoon geeft je onder andere een goed humeur. Dagelijks het zonnetje koesteren is daarom aan te raden, maak een lekkere wandeling aan het strand. Je knapt er zeker van op! En méér serotonine betekent een prettig gevoel, een gelukkig gevoel.
TOP